GREVA FOAMEI: tot mai mulţi fermieri protestează la Ministerul Agriculturii

© Facebook / Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de BiruintaSute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii protest București
Sute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii protest București - Sputnik Moldova
Abonare
Negocierile de ieri cu ministrul agriculturii Achim Irimescu şi cu Nicolae Horumbă, directorul general al APIA, au eşuat, iar azi de dimineaţă încă şase fermieri s-au alăturat protestului extrem.

BUCUREŞTI, 3 aug — Sputnik. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, le-a promis fermierilor că miercuri, 3 august, le va prezenta situația clară până când se vor putea face plățile aferente anului 2015, conform agrointeligenta.ro. 

Din această dimineață s-au alăturat acțiunii și au intrat în greva foamei Chelcan Marin (Tulcea), Anghel Tudor (Giurgiu), Simion Andrei (Giurgiu), Anghel Constanța (Giurgiu), Sorin Mărculescu (Tulcea) şi Mărculescu Petrică (Tulcea).

"Așa cum vedeți începem să primim și susținere din teritoriu, au venit fermieri din Giurgiu și Tulcea fiecare cu probleme specifice, unii și cu probleme pe vegetal, nu doar la animale", a spus Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, aflat de luni în greva foamei.

El a precizat că azi aşteaptă situația plăților şi că termenul maxim de plată al subvențiilor pe care îl acceptă este de maxim 15 zile.

Începând de luni, 1 august, trei fermieri au intrat în greva foamei în semn de protest față de neplata subvențiilor APIA pentru sectorul zootehnic și nu numai, în timpul negocierilor eşuate cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Fluxul de știri
0