Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BORu: Corupția este un mare PĂCAT

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaАрхиерейский Собор Русской православной церкви
Архиерейский Собор Русской православной церкви - Sputnik Moldova
Abonare
Biserica Ortodoxă Rusă se va implica mai activ în combaterea fenomenului corupției. Inițiativa a venit din partea Ministerului rus de Justiție.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. BORu sprijină inițiativa Ministerului rus de Justiție, care a propus implicarea clerului în combaterea fenomenului corupției. Despre aceasta a declarat șeful Departamentului Sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru Relațiile Bisericii cu Societatea și Mass-Media, Vladimir Legoyda, citat de RIA Novosti.

Anterior, ministrul justiției Aleksandr Konovalov afirma că reprezentanții cultelor religioase trebuie să se implice mai activ în combaterea corupției.

”Clerul poate contribui substanțial la educația populației în privința combaterii corupției”, a declarat Konovalo.

Vladimir Legoyda accentuează că, pentru creștini, luarea de mită este un mare păcat.

”Cu toții suntem de acord că fenomenul corupției, pe lângă faptul că este o faptă penală, mai este și o faptă imorală. În terminologia creștină este un păcat. Această tematică nu lipsește din predicile Patriarhului și a clerului Bisericii Ruse.”, a subliniat Legoyda.

Acesta se arată încrezător că ideea editării unei culegeri de texte din cărțile sfinte pentru creștini ar avea un impact pozitiv în combaterea luării de mită și merită a fi implementată. Anterior în cadrul BORu, toți slujitorii au fost îndemnați să predice de la amvon despre poziția Bisericii față de acest fenomen periculos, iar mesajele să le răspândească pe paginile oficiale ale parohiilor și în presă.

Fluxul de știri
0