Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reglementări fiscale noi pentru nunți și botezuri

© Sputnik / Владимир Вяткин / Trecere la banca de fotografiiNuntă, căsătorie, familie, tineri însurăței, mire și mireasă
Nuntă, căsătorie, familie, tineri însurăței, mire și mireasă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un nou plafon de încasări de la persoanele fizice, de peste 10 mii de lei românești pe zi, poate fi stabilit începând cu luna august, însă doar cu acordul organului fiscal.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Inspectorii ANAF au eliminat plafonul care îi obliga pe patronii de restaurante şi localuri din România să primească mai mult de 10.000 de lei pe zi, cash, pentru organizarea de nunţi şi botezuri, scrie stiripesurse.ro.

Din cauza ultimelor reglementări fiscale din România, mirii sau proaspeții părinți (în cazul botezurilor) erau nevoiți să-şi plătească organizatorul petrecerii fie cu cardul, fie cash, fie la negru, anunță Realitatea TV.

Un nou plafon de încasări de la persoanele fizice, de peste 10 mii de lei românești pe zi, poate fi stabilit începând cu luna august, însă doar cu acordul organului fiscal.

"Vine în sprijinul celor cinstiţi, celor corecţi, care nu mai trebuie să facă diverse smecherii, proceduri pe lângă lege ca să încaseze acesti bani, iar cei care lucrau la negru, vor lucra în continuare la negru", spune Adrian Benta, consultant fiscal pentru sursa citată.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe Chirtoacă l-au podidit lacrimile când a fost întrebat de nuntă

Conform legii, proprietarii de localuri trebuie să aducă dovezi privind încasările anterioare provenite de la nunţi şi botezuri, precum şi o cerere în care să se menţioneze noul plafon.

ANAF va analiza documentele în maxim 15 zile şi va trimite un răspuns. Dacă acesta va fi unul pozitiv, atunci autorizaţia va fi valabilă timp de un an şi va putea fi reînnoită sau modificată la cererea solicitantului.

Plafonul de 10.000 de lei pentru tranzacţiile cash între persoane fizice şi cele juridice a fost introdus în mai 2015. Tot atunci au fost limitate şi plăţile cu bani gheaţă între persoanele fizice, mai scrie stiripesurse.ro.

Fluxul de știri
0