Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un veteran al fotbalului moldovenesc a stat peste trei luni la morgă

© WikipediaТруп
Труп - Sputnik Moldova
Abonare
Corpul neînsuflețit al lui Vladimir Constantinov nu a fost ridicat de la morgă, rudele nu știau că acesta a decedat, iar funeraliile renumitului sportiv moldovean au fost organizate de către Federația de Fotbal din Moldova care a acoperit și cheltuielile.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Veteranul fotbalului moldovenesc, Vladimir Constantinov, a decedat la 3 ianuarie 2016 la spitalul „Sfânta Treime" în urma unui insult, scrie ziarul „Комсомольская правда" în Moldova. Organele ocrotirii ordinii de drept nu au eliberat autorizația pentru înmormântare, deoarece în tot acest răstimp poliția căuta să dea de urmele rudelor.

La Morga centrală din Chișinău, corespondentului Sputnik i s-a comunicat că în astfel de situații este anunțat polițistul de sector de la locul de trai, în cazul dat fiind vorba de poliția din sectorul Râșcani.

„Se inițiază căutarea rudelor și, pornind de la informația obținută, se decide cât timp urmează să fie ținut cadavrul la morgă. Dacă nu sunt găsite rudele sau persoanele apropiate, poliția eliberează autorizația pentru înmormântarea de către stat din contul mijloacelor municipale", a specificat sursa.

Renumitul sportiv a fost înmormântat de fiica acestuia, din propriile mijloace băneşti.

Olesea, fiica lui Vladimir Constantinov, afirmă că organele de drept au ascuns de ea moartea tatălui.

© Foto: arhiva familiei ConstantinovVladimir Constantinov
Vladimir Constantinov - Sputnik Moldova
Vladimir Constantinov

„În ultima perioadă ne întâlneam destul de rar cu tata, însă consider că relațiile noastre erau bune. Adevărul este că vreo câțiva ani el a locuit împreună cu o femeie, iar eu nu voiam să mă implic în viața lor", a mărturisit ea pentru „Комсомольская правда".

La mai bine de trei luni, anume peste atâta timp, s-a prezentat fiica la morgă pentru recunoașterea cadavrului.

Vladimir Constantinov a fost înmormântat pe data de 22 martie la cimitirul „Sfântul Lazăr" de pe strada Doina din capitală.

Reprezentanții federației de Fotbal din Moldova, care a alocat de asemenea un ajutor material, au rostit discursuri în memoria sportivului și l-au petrecut pe ultimul drum.

„Poliția nu a depistat în acest dosar elemente constitutive ale crimei, a relatat pentru Sputnik Adrian Jovmir, secretar de presă la Inspectoratul de poliție Chișinău. Omul a murit de moarte bună, nu există aici o crimă. Altceva este faptul că rudele, probabil, nu comunicau cu Constantinov, odată ce s-a creat o astfel de situație".

Vladimir Mihailovici Constantinov avea 62 de ani. Pe timpuri el a jucat cinci sezoane pentru  echipa chișinăuiană „Nistru".

Fluxul de știri
0