Noi reglementări fiscale pentru organizarea nunților și botezurilor

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaСвадебный лимузин
Свадебный лимузин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un nou plafon de încasări de la persoanele fizice, de peste 10 mii de lei românești pe zi, poate fi stabilit începând cu luna august, însă doar cu acordul organului fiscal.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Inspectorii ANAF au eliminat plafonul care îi obliga pe patronii de restaurante şi localuri să primească mai mult de 10.000 de lei pe zi, cash, pentru organizarea de nunţi şi botezuri, scrie stiripesurse.ro.

Din cauza ultimelor reglementări fiscale din România, mirii sau proaspeții părinți (în cazul botezurilor) erau nevoiți să-şi plătească organizatorul petrecerii fie cu cardul, fie cash, fie la negru, anunță Realitatea TV.

Un nou plafon de încasări de la persoanele fizice, de peste 10 mii de lei românești pe zi, poate fi stabilit începând cu luna august, însă doar cu acordul organului fiscal.

"Vine în sprijinul celor cinstiţi, celor corecţi, care nu mai trebuie să facă diverse smecherii, proceduri pe lângă lege ca să încaseze acesti bani, iar cei care lucrau la negru, vor lucra în continuare la negru", spune Adrian Benta, consultant fiscal pentru sursa citată.

Conform legii, proprietarii de localuri trebuie să aducă dovezi privind încasările anterioare din nunţi şi botezuri, precum şi o cerere în care să se menţioneze noul plafon.

ANAF va analiza documentele în maxim 15 zile şi va trimite un răspuns. Dacă acesta va fi unul pozitiv, atunci autorizaţia va fi valabilă timp de un an şi va putea fi reînnoită sau modificată la cererea solicitantului.

Plafonul de 10.000 de lei pentru tranzacţiile cash între persoane fizice şi cele juridice a fost introdus în mai 2015. Tot atunci au fost limitate şi plăţile cu bani gheaţă între persoanele fizice, mai scrie stiripesurse.ro.

Fluxul de știri
0