În cazul unui cutremur major, România ar putea fi distrusă considerabil

© AP Photo / UncreditedСпасатели продолжают искать под обломками рухнувшего здания комплекса в Тайнань
Спасатели продолжают искать под обломками рухнувшего здания комплекса в Тайнань - Sputnik Moldova
Abonare
Din martie 1977 România nu a mai fost izbită de un cutremur puternic, dar dacă acest lucru s-ar produce, numai în Bucureşti cel puţin 2 500 de clădiri s-ar prăbuşi.

BUCUREŞTI, 2 Aug — Sputnik. Datele despre consecinţele unui eventual cutremur puternic apar în strategia pentru locuire a ministerului dezvoltării şi ar afecta grav Capitala, dar şi Constanţa, Iaşi sau judeţul Prahova, relatează Digi24

Землетрясение в Японии - Sputnik Moldova
Cutremur în Japonia: persoane decedate, distrugeri şi salvări miraculoase

În martie 1977 au murit peste 1500 de oameni în urma cutremurului. Dacă un cutremur de aceeaşi magnitudine ar avea loc în prezent, în capitală s-ar prăbuşi peste 2500 de clădiri. Potrivit ministerului dezvoltării, casele care au nevoie de reparaţii imediate sunt cele construite înainte de 1960.

Nu doar în Capitală sunt astfel de clădiri capcană în caz de cutremur. În Prahova, 41 de clădiri apar pe lista celor din clasa întâi de risc seismic. Alte 23 de clădiri sunt în clasa a doua. În total, aproape 3 000 de apartamente din respectivele imobile sunt nesigure în cazul unui cutremur puternic.

În Constanţa, aproape 500 de apartamente aflate în 49 de clădiri ar fi distruse complet.

Programul de consolidare al clădirilor cu risc seismic a fost început în 1998, dar, în cei 15 ani scurşi de atunci, doar 16 clădiri au fost consolidate în Bucureşti.

Fluxul de știri
0