Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția a comentat informația cu privire la traficanții de organe

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Deocamdată nu există informații exacte despre posibila apariţie a traficanților de organe în Moldova, dar organele de drept au inițiat verificări în acest sens.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. În legătură cu apariția unor materiale cu privire la o posibilă apariție în Moldova a grupărilor criminale specializate în traficul de organe umane, corespondentul Sputnik s-a adresat la Inspectoratul național de investigații (INI) al MAI al RM cu rugămintea de a comenta aceste informaţii.

După cum a relatat reprezentantul serviciului de presă al INI al MAI, Diana Sochircă, după apariția pe rețelele de socializare a unor informații pe această temă, se efectuează controale pentru stabilirea unor eventuale fapte și circumstanțe care ar indica asupra activităţii unor astfel de grupări criminale.

"Detaliile vor fi relatate mai târziu, deocamdată se fac verificări", a spus Sochircă.

Nu există deocamdată un răspuns oficial la întrebarea dacă avem temeri de îngrijorare privind apariția acestui fenomen malefic în Moldova. Dar cum să nu-ți amintești în această situație o frază dintr-un cunoscut roman SF. "Nouă ne este permis să avem reputația de ignoranți, mistici, tâmpiți. Dar un singur lucru nu ni se va ierta: dacă vom subestima pericolul".

Fluxul de știri
0