Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Încetarea din viaţă a lui Iskander - o pierdere incomensurabilă

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПисатель Фазиль Искандер
Писатель Фазиль Искандер - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul Consiliului Federației al Rusiei Valentina Matvienko suportă foarte greu decesul maestrului prozei contemporane și a exprimat condoleanțe apropiaților acestuia.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Plecarea din viață a lui Fazil Iskander este o pierdere incomensurabilă nu numai pentru Rusia, dar și pentru întreaga lume. Operele lui te învață să crezi, să speri, să nu cedezi și să nu pierzi curajul nici chiar în cele mai grele situații, consideră spicherul Consiliului Federației, Valentina Matvienko.

Iskander a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, în noaptea spre duminică.

"Plecarea din viață a unuia dintre cei mai mari maeștri ai prozei contemporane este o pierdere incomensurabilă pentru cultura națională, pentru întreaga Rusie. Este greu să supraapreciezi aportul lui Fazil Iskander în dezvoltarea literaturii mondiale", se spune în telegrama expediată de Matvienko pe adresa Uniunii Scriitorilor din Moscova.

Spicherul a mai spus că "lucrările lui Iskander sunt luate din viață, ele sunt pline de gânduri despre destinul şi viaţa oamenilor — ne învață să credem, să sperăm, să nu cedăm, să avem curaj chiar în cele mai complicate situații.

"Amintirea despre el va trăi mereu în inimile celor care l-au cunoscut pe acest om minunat, înțelept, bun şi generos, a subliniat ea.

Matvienko a rugat să fie transmise sincerele ei condoleanțele rudelor și apropiaților scriitorului.

 

Fluxul de știri
0