Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Justiția juvenilă, în vizorul ministerului de profil

© Fotolia / Alexander Raths Подросток в наручниках
Подросток в наручниках - Sputnik Moldova
Abonare
Justiția juvenilă revine pe agenda de lucru a Ministerului Justiției. Reprezentanții instituţiei de resort au semnat un memorandum de colaborare cu UNICEF Moldova.

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Ministerul Justiției a semnat un memorandum de colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în domeniul justiției juvenile. Proiectul își propune să prevină și să dezvolte mecanisme de incluziune socială a copiilor sub vârsta răspunderii penale, dar care se află în conflict cu legea.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanta UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, s-a arătat încrezătoare că, după implementarea Proiectului, se va reduce numărul de copii condamnați cu aproape 12,5%. Totodată, se dorește sporirea numărului de copii ce vor beneficia de sprijinul specialiștilor din domeniu, care vor fi înstruiți în cinci localități din țară. Este vorba de Bălţi, Orhei, Ungheni, Căuşeni şi Leova.

”Această colaborare, care va avea o durată de 18 luni, va institui un mecanism intersectorial de cooperare pentru intervenții în cazurile copiilor sub vârsta răspunderii penale”, a subliniat Mangasaryan.

Proiectul se desfășoară cu susținerea UNICEF Moldova care va oferi susținere financiară în valoare 3,3 milioane lei.

Fluxul de știri
0