Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum a devenit creditul polonez o capcană pentru agricultorii moldoveni

© Sputnik / Мирослав РотарьНиколай Чубук
Николай Чубук - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada de valorificare a creditului polonez expiră în luna august, iar autoritățile moldovene încă nu au anunțat agricultorii ce dobânda finală va avea creditul, care inițial era de 2%.
Cum a devenit creditul polonez o capcană pentru agricultorii moldoveni

Inițiativa Ministerului Finanțelor de a le da posibilitate băncilor să opereze creditul polonez va duce la creșterea dobânzii acestuia, a declarat directorul interimar al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, în cadrul unei emisiuni produse în studioul radio Sputnik Moldova. Potrivit lui, agricultorii care au depus solicitări de finanțare din banii polonezilor și au stabilit că dobânda va fi de 2%, acum vor trebui să-și revadă planurile de afaceri, deoarece aceasta va crește. În condițiile respective, susține Ciubuc, mulți ar putea renunța la această finanțare întrucât pe piață au apărut și alte oferte care sunt chiar mai atractive, cu dobânzi rezonabile.

Autor: Cristina Danuța 

Fluxul de știri
0