Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Primul tenismen din istoria Moldovei merge la Olimpiadă

Abonare
Conducerea Ministerului Tineretului și Sportului a avut o întrevedere cu șefa Federației de Tenis din Moldova, Marina Tauber și cu cel care este de mai mulți ani la rând liderul național al acestui gen de sport, Radu Albot. Sportivul a obținut licența olimpică cu doar o săptămână înainte de începutul jocurilor de la Rio de Janeiro.

Potrivit Federației de Tenis din Moldova, Radu Albot va ajunge la Olimpiadă datorită faptului că alți sportivi au fost înlăturați de la turneu.

Victor Zubcu, ministrul Tineretului și Sportului:

Sincere felicitări. Mă bucur pentru orice performanță realizată de sportul moldovenesc. Mă bucur că tenisul, în sfârșit, are acea apreciere necesară. Vreau să apreciez și contribuția președintelui Federației de Tenis din Moldova, care trăiește cu sufletul alături de federație. Permanent încearcă să folosească la maximum toate cerințele de management care există în fața unui președinte.

Marina Tauber, președintele Federației de Tenis din Moldova:

Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea pe care o acordați Federației de Tenis, școlii de tenis și nu numai acum ci pe parcursul acestei perioade. Pentru noi, o spun din numele Federației de Tenis, este un moment istoric pentru sportul nostru, care o să dea foarte mult pentru dezvoltarea continuă. Vreau să-i mulțumesc lui Radu Albot pentru acest rezultat, pentru că noi am devenit participanți la jocurile olimpice anume prin rezultatele lui, prin muncă și prin eforturile depuse în ultima perioadă de timp, dar și pe parcursul carierei sportive a lui Radu.

Vladimir Albot, tatăl tenismenului:

Vreau să-i mulțumesc lui Radu pentru că a ajuns la acest vis important pentru el personal și pentru Republica Moldova. Cred că din acest moment vor fi mai mulți amatori de tenis, mai mulți suporteri și chiar mai mulți adversari, care vor veni în tenis.

Radu Albot:

Prima mea reacție? Am fost destul de surprins, pentru că a durat foarte mult până când intrat la Olimpiadă. S-au retras câțiva sportivi care erau înaintea mea și datorită acestui fapt am posibilitatea să plec la Rio. Desigur, sunt foarte bucuros că voi pleca și voi putea reprezenta țara pentru prima dată la jocurile olimpice.

Fluxul de știri
0