Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un elicopter rusesc a fost doborât în Siria

© Sputnik / Евгений Полонский / Accesați arhiva multimediaВертолет Ми-8
Вертолет Ми-8 - Sputnik Moldova
Abonare
În Siria a fost doborât un elicopter militar rusesc. Toate cele cinci persoane aflate la bordul aeronavei au decedat Kremlinul a exprimat condoleanțe rudelor celor decedați.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Un elicopter militar de model Mi-8 al forțelor aeriene ruse a fost doborât în provincia Idlib din Siria. Despre aceasta a anunțat transmite Ministerul rus al Apărării.

Drill of Pacific Fleet anti-terrorist forces in Primorye Territory - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAEIE, despre cetățenii moldoveni aflați în elicopterul doborât în Afganistan

Potrivit datelor oficiale, elicopterul rus Mi-8 a fost doborât de la sol, în timp ce revenea la baza aeriană din Khmeimim, după efectuarea unei operațiuni de transportare a ajutoarelor umanitare în orașul Aleppo.

Autoritățile din Rusia au subliniat că la bortul elicopterului se aflau cinci persoane: trei membri ai echipajului și doi ofițeri ruși ai centrului pentru reconcilierea părților aflate în conflict în Siria. Toţi cei aflaţi în aparatul de zbor şi-au pierdut viaţa.

Între timp pe rețelele de socializare au apărut primele imagini de la locul incidentului. Părți ale elicopterului zac în pustie, iar unele dintre acestea continuă să ardă.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, deja a exprimat condoleanțe din partea Kremlinului rudelor celor decedați.

Fluxul de știri
0