Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Circulația transportului de mare tonaj, interzisă în timpul zilei în RM

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaБольшегрузный транспорт на улицах Москвы
Большегрузный транспорт на улицах Москвы - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza caniculei, pe drumurile naționale este interzisă circulația mijloacelor de transport de mare tonaj, se precizează în comunicatul ministerului de resort.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), dar și Agenția Națională Transport Auto readuce la cunoștință conducătorilor auto că sunt restricții de circulație pentru mijloacele de transport de mare tonaj în zilele cu temperaturi mai mari de +30 de grade Celsius.

Astfel, între orele 10.00 și 20.00, tirurile nu vor putea circula pe drumurile naționale.

„Pe drumuri sunt instalate indicatoare rutiere prin care șoferii sunt atenționați despre interdicție", se spune în comunicatul MTID.

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vremea toridă nu ne lasă: a fost prelungit codul galben de caniculă

Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto vor supraveghea respectarea restricțiilor și vor lua măsuri în acest sens.

Până la 5 august, în Moldova este în vigoare codul galben de caniculă. În această perioadă temperatura aerului va fi mai mare de +33 de grade Celsius.

Specialiștii avertizează că asemenea temperaturi înalte pot afecta sănătatea oamenilor, provocând pierderea cunoștinței, spasme, deshidratarea organismului, hipertonie, arsuri solare. Cei mai expuși riscului sunt copiii, persoanele în vârstă, precum și cetățenii cu boli cronice cardiace și ale căilor respiratorii.

Pentru a evita urmările grave se recomandă expunerea cât mai scurtă la soare între orele 11.00 și 18.00, purtarea îmbrăcămintei ușoare și comode din pânză naturală de culori deschise, tar și să avem capul acoperit. Medicii recomandă a se consuma zilnic 1,5 — 2 litri de apă, să evităm consumul excesiv de cafea și de băuturi alcoolice și să reducem efortul fizic.

Până la 5 august, în țară se va menține pericolul izbucnirii incendiilor pe plantațiile forestiere și cele agricole.

Fluxul de știri
0