Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia, ameninţată cu războiul de către ”Statul Islamic”

© Sputnik / Евгений Пахомов / Accesați arhiva multimediaПротивостояние радикальных исламистов и сил правопорядка в Исламабаде, islamişti, taliban
Противостояние радикальных исламистов и сил правопорядка в Исламабаде, islamişti, taliban - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții ISIS amenință Rusia cu declanșarea unui jihad („război sfânt"). Un astfel de mesaj a fost transmis prin intermediul unei înregistrări video apărute pe internet.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Organizația teroristă autointitulată ”Statul Islamic” (ISIS) a publicat un material video, în care sunt proferate amenințări la adresa rușilor, transmite RIA Novosti, care citează agenția Reuters.

Membru al ”Statului Islamic”, capturat de serviciile spreciale din Siria - Sputnik Moldova
”Statul Islamic” a revendicat atacul asupra bisericii din nordul Franței

Materialul video prezintă secvenţe de la antrenamentele teroriștilor, în timp ce unul dintre combatanți se adresează președintelui rus, Vladimir Putin, după care îşi îndeamnă "frații" să declanșeze un jihad împotriva Federației Ruse.

Deocamdată, autenticitatea înregistrării nu a fost confirmată, însă a devenit cunoscut faptul că materialul video a fost transmis cu ajutorul aplicației Telegram, utilizată frecvent de teroriști.

La moment, ”Statul Islamic” (ISIS) este considerat cel mai mare pericol pentru securitatea internațională. Timp de trei ani, teroriștii ISIS au reușit să ocupe o parte din teritoriul Irakului și Siriei.

Operațiunile militare ale Rusiei în Siria împotriva ISIS sunt derulate începând cu luna septembrie 2015. În martie 2016, în legătură cu realizarea sarcinilor propuse, a început procesul de retragere a grupului aerian, însă Rusia mai păstrează o parte a elicopterelor militare în Siria în cadrul operațiunii antiteroriste.

Fluxul de știri
0