Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Casa Albă se pregătește să transmită puterea succesorului lui Obama

© RIA Novosti / Dmitriy GornostaevБелый дом в Вашингтоне
Белый дом в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
Conform tradiției, administrația SUA pregătește transmiterea puterii ambilor eventuali câștigători ai alegerilor prezidențiale: republican și democrat. De la 1 august, împuterniciții candidaților își vor avea locul de muncă în una din clădirile guvernamentale de la Washington.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Centrul de transmitere a puterii prezidențiale al administrației americane a comunicat că autoritățile SUA au început pregătirile pentru transmiterea puterii succesorului actualului președinte, Barack Obama, al cărui mandat expiră în ianuarie 2017.

Conform tradiției, administrația SUA pregătește transmiterea puterii către ambii eventuali câștigători ai alegerilor prezidențiale, republican și democrat, pentru ca viitorul președinte să fie gata să conducă țara.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана - Sputnik Moldova
CNN: mass-media nu înţelege că Trump vrea să oprească noul război rece

Începând cu 1 august, după înaintarea oficială a candidaților din partea celor mai mari partide, împuterniciții candidaților vor primi locuri de muncă în una din clădirile guvernamentale de la Washington, precum și echipamentul necesar și accesul la informația secretă, se spune în comunicat. Candidații vor fi puși treptat la curent cu problemele confidențiale și cele politice secrete. De toate acestea se vor ocupa oficiul directorului serviciului național de informații, Ministerul Justiției și Biroul Federal de Investigații.

Birourile preelectorale ale lui Donald Trump și Hillary Clinton și-au format echipele pentru transmiterea puterii. Responsabil de acest lucru din partea lui Trump este guvernatorul statului american New Jersey, Chris Christie, iar din partea lui Clinton — tehnologul politic Ed Meier.

Fluxul de știri
0