CNN: Trump vrea să oprească noul război rece, dar mass-media nu înţelege

© Sputnik / Никита Шохов / Accesați arhiva multimediaКандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана
Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана - Sputnik Moldova
Abonare
Ne apropiem de nivelul crizei rachetelor cubaneze din vremea perioadei sovietice şi nimeni nu dezbate care este de fapt misiunea NATO în lume, acum când Vladimir Putin face eforturi să oprească noul război rece, a declarat pentru CNN profesorul emerit de Studii Ruse de la Universitatea New York şi Universitatea Princeton, Stephen F. Cohen.

BUCUREŞTI, 01 aug — Sputnik. Profesorul Stephen F. Cohen a fost prezent sâmbătă dimineaţă în studioul CNN pentru a ataca dur mass-media americană, el afirmând că presa face un deserviciu imens poporului american prin ignorarea substanței argumentelor lui Donald Trump despre NATO și Rusia, informează portalul RealClearPolitics.

Eticheta nesăbuită pusă lui Trump că ar fi „agent rus" şi „client al lui Putin" vine din interiorul campaniei lui Hillary Clinton, a spus Cohen, pentru că cei care fac campania democratei, împreună cu industria mediatică, au într-adevăr nevoie să-l oprească pe miliardar din avântul spre Casa Albă. Cohen consideră că pericolul real la adresa păcii este procesul politic american pentru că acesta nu se mai sprijină pe dezbateri reale.

"Ne apropiem de o confruntare cu Rusia asemenea celei din vremea crizei rachetelor nucleare cubaneze. Și nu există absolut nicio discuție, nicio dezbatere despre acest subiect în mass-media americană", s-a alarmat profesorul Cohen.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана - Sputnik Moldova
Obama sugerează că Rusia l-ar favoriza pe Trump

El a amintit că Trump, la începutul anului, a vrut să știe care este astăzi misiunea NATO, la 60 de ani de la fondarea complexului militar-industrial, mai ales în contextul în care URSS nu mai există de 26 de ani.

Vladimir Putin, a mai subliniat Stephen Cohen, depune eforturi să pună capăt noul Război Rece, dar mai nimeni din America nu doreşte acest lucru. Profesorul a spus că el nu îl apără pe Trump, dar este grav pentru politica americană faptul că nu se mai preocupă de pericolele reale.

„Permiteți-mi să spun, nu am nicio legătură cu campania lui Trump sau cu campania lui Clinton. Dar, dacă ar fi să scriu pentru dumneavoastră titlul de astăzi, acesta ar suna aşa: "Suntem într-un nou și mai periculos Război Rece cu Rusia", a punctat profesorul emerit de la Universitatea Princeton şi Universitatea New York, Stephen Cohen. 

Fluxul de știri
0