Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

NASA: activitatea solară indică spre un dezastru iminent

© Sputnik / Rodion ProcaCeață
Ceață - Sputnik Moldova
Abonare
Fenomenele investigate de NASA de la începutul acestui an şi până în luna iulie au arătat cele mai intense erupţii solare din ultima perioadă, cu doar o categorie inferioară grupului X.

CHIŞINĂU, 31 iul — Sputnik. Astronomii americani din cadrul Solar Dynamics Observatory al NASA au observat pe suprafaţa Soarelui trei erupţii solare de intensitate mare, acestea fiind cele mai spectaculoase evenimente de acest tip identificate pe parcursul acestui an, informează Mail Online.

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vremea toridă nu ne lasă: a fost prelungit codul galben de caniculă

Manifestările fac parte din clasa M, cea imediat inferioară grupului X de erupţii solare (cele mai intense erupţii solare). Prima erupţie solară, de nivel M5, s-a produs în zona cunoscută sub numele de "Active Region 12567", cea de-a doua, cea mai intensă dintre ele, de nivel M7.6, a apărut în zona "Active Region 2565", iar cea de-a treia, de nivel M5.5, a fost localizată în zona "Active Region 2567".

Cercetătorii susţin că erupţiile solare pot să pătrundă în atmosfera terestră şi să cauzeze defecţiuni ale sistemelor GPS şi de telecomunicaţii. Încălzirea globală este cauzată de poluarea Pământului, dar este şi efectul activităţii extreme şi inegale a Soarelui, pe suprafaţa acestuia putând fi observate zone întunecate de dimensiuni extrem de vaste, dar şi erupţii solare foarte puternice.

Din acest motiv, spun oamenii de ştiinţă, Terra ar putea fi, în viitorul apropiat, martora unei "mini epoci de gheaţă" similare cu cea produsă între anii 1646-1715 sau a unei deşertificării masive.

Fluxul de știri
0