Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câţi dintre germani mai au încredere în politica Angelei Merkel

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с мигрантами в Германии
Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui ultim sondaj, doar aproximativ un sfert dintre nemţi mai susţin politica cancelarului cu privire la primirea refugiaţilor.

CHIŞINĂU, 31 iul — Sputnik. Tot mai puţini germani cred în lozinca „Putem face acest lucru" (Wir schaffen das), prin care cancelarul Angela Merkel îşi susţine politica de primire a refugiaţilor. Acest fapt rezultă dintr-un sondaj publicat sâmbătă, potrivit agenţiei DPA, citată de Agerpres.

Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova
Sondaj: migranții dezbină societatea europeană

Potrivit sondajului, aproximativ 48% dintre respondenți au afirmat că nu sunt „deloc de acord" cu acest slogan, în timp ce 18% și-au exprimat un „ușor dezacord". Astfel că în total aproximativ 66% dintre cei intervievați s-au arătat nemulțumiți de politica promovată de cancelarul Angela Merkel în ceea ce priveşte migrația.

O „anumită susținere" pentru această politică au exprimat 18 la sută dintre cei chestionaţi, în timp ce alți 8 la sută au declarat că susțin deplin primirea migranților extracomunitari.

Un sondaj similar realizat în septembrie trecut arăta că procentul celor care dezaprobau politica de primire a refugiaților era de 51 la sută, iar al susţinătorilor acestei politici — de 43%

Anul trecut, în Germania au ajuns peste un milion de migranți, cu precădere din Africa și Orientul Mijlociu.

Fluxul de știri
0