Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Căldură mare. Când vin ploile

© Sputnik / Kirill KallinikovСильный дождь в Москве
Сильный дождь в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Deşi suntem sub cod galben de caniculă, meteorologii promit că vom avea parte şi de ploi în zilele de odihnă.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Potrivit specialiştilor, temperaturile vor varia astăzi între +27 şi +31 de grade Celsius în nordul ţării, +31.. +35 de grade se vor înregistra în zona de centru, iar la sud mercurul din termometre va urca până la + 35 de grade.

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vremea toridă nu ne lasă: a fost prelungit codul galben de caniculă

În capitală sunt prognozate pentru zilele de sâmbătă şi duminică în jur de +33 de grade. Valoarea maximă de temperatură se va înregistra la Comrat, unde vor fi + 36 de grade Celsius. Totuşi, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sunt posibile şi ploi de scurtă durată.

Sâmbătă ar putea avea parte de precipitaţii nordul ţării. Astfel, sunt aşteptate ploi slabe, pe alocuri cu furtuni, la Briceni, Edineţ, Bălţi, dar şi la Râbniţa, Dubăsari şi Ungheni.

Duminică precipitaţiile ar putea ajunge şi în sudul republicii. În ultima zi de vară aici sunt aşteptate averse de ploaie însoţite de furtuni. Dar şi temperaturi caniculare de până la +36 de grade Celsius.

Vor fi ridicate şi temperaturile nocturne. În nord acestea vor fi în jur de +18 grade, iar în raioanele de sud mercurul din termometre va arăta cu câteva grade mai mult. La Chişinău vom avea noaptea şi +23 de grade.

© Sputnik / Nicolai KibichInformații interesante despre ploaie
Informații interesante despre ploaie - Sputnik Moldova
Informații interesante despre ploaie
Fluxul de știri
0