Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde au dispărut corturile din faţa Parlamentului

© SputnikКишинев, палаточный городок
Кишинев, палаточный городок - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii din faţa Legislativului îşi iau şi ei o pauză, dar promit să revină la toamnă. Ei nu renunţă la scopul principal - declanşarea alegerilor anticipate.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Corturile din „Orăşelul Victoriei" au fost evacuate, iar în locul acestora au fost sădite flori. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, afirmă însă că protestele vor continua.

Într-o postare pe pagina sa de Fasebook, Dodon a explicat că suspendarea protestelor este legată de demararea lucrărilor de renovare a bulevardului Ştefan cel Mare. Însă opoziţia de centru-stânga îşi rezervă dreptul de a reveni în toamnă.

„In legatura cu demararea lucrărilor de amenajare a bulevardului Ştefan cel Mare, lucrări importante pentru oraş, am decis să suspendăm temporar activitatea Orăşelului Victoriei. Ne rezervam dreptul de reluare a activităţii acestuia la toamnă", a scris liderul PSRM.

Acesta le-a mulţumit colegilor de partid, susţinătorilor care le-au fost alături pe parcursul ultimelor 10 luni de când au fost amplasate corturile in fata Parlamentului.

„Protestele vor continua. În cel mai scurt timp ne vom concentra eforturile pe alegerile pentru postul de Preşedinte al Republicii Moldova. Nu mai puţin actual pentru noi rămâne şi referendumul pentru demiterea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă", a mai precizat Dodon.

Fluxul de știri
0