Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost stabilită data canonizării lui Bănulescu-Bodoni

© Sputnik / Мирослав РотарьCatedrala
Catedrala - Sputnik Moldova
Abonare
Sinodul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a stabilit data canonizării Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, dar și a Fericitei Agafia de la Mănăstirea Cușelăuca.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, întrunit în data de 28 iulie, a decis asupra datei canonizării Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și a Fericitei Agafia Maranciuc de la Mănăstirea Cușelăuca. La întrunire au participat toți arhiereii din cuprinsul Mitropoliei.

La Sinod au participat și Arhimandritul Filaret, starețul Mănăstirii Căpriana și Egumena Vera, stareța Mănăstirii Cușelăuca, care au adus la cunoștința membrilor Sinodului mai multe detalii ce țin de organizarea acestor două mari evenimente ce vor avea loc în cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În urma discuțiilor, Sinodul a decis organizarea slujbei de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni la data de 3 septembrie, la Mănăstirea Căpriana, iar a Fericitei Agafia — la data de 24 septembrie, la Mănăstirea Cușelăuca.

Fluxul de știri
0