Premierul Pavel Filip despre Pokemon Go (Declarație VIDEO)

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
În alocuțiunea sa de la tribuna parlamentului Republicii Moldova, premierul Pavel Filip a subliniat care poate fi una dintre direcțiile strategice de dezvoltare a țării.

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova a declarat că domeniul IT este unul spre care se poate orienta țara, întrucât profitul companiei Nintendo a încasat sume mari de la jocul Pokemon Go.

„Compania Pokemon Company șI compania Nintendo, care este fondatorul și deține a treia parte din această companie, pe parcursul a o săptămână jumătate,în luna iulie, capitalizarea acestei companii a crescut de la 17 miliarde de dolari la 42 miliarde de dolari. Doar într-o săptămână și jumătate".

Pavel Filip a subliniat că moldovenii au capacitățile necesare pentru a dezvolta asemenea invenții în Moldova.

„Eu cred cu tărie că Republica Moldova trebuie să pună accentual anume pe aceste domenii care au valoare adăugată mare, cu atât mai mult că moldovenii au demonstrate că au capacități în acest sector".

În urma unui incident în România legat de utilizatorii jocului Pokemon Go, purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, îi îndeamnă pe tineri să aibă mai mult discernământ și să nu confunde lumea reală cu cea virtuală, fiindcă acest lucru ar provoca multe probleme sociale.

„În lumea virtuală, omul este liber absolut, poate să facă orice, să creadă orice, pericolul este că virtualul îi conservă omului puterea de zeu. Acolo omul poate să zboare, să vâneze, să ucidă, e împărat, zmeu etc. În lumea reală nu va fi asta, iar discernământul este subţiat foarte puternic de acest joc, ceea ce creează multiple probleme în societate", avertizează preotul Eugen Tănăsescu.

Fluxul de știri
0