Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorul a solicitat arestarea lui Platon pentru 40 de zile

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Businessmanul moldovean Veaceslav Platon ar putea fi plasat în arest preventiv pentru 40 de zile la Kiev. Această interpelare a procurorului este examinată de Judecătoria din sectorul Peciorsk.

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Procurorul procuraturii orășenești din orașul Kiev, Romania Orineak, a cerut plasarea în arest pentru 40 de zile a omului de afaceri moldovean Veaceslav Platon, care a fost reținut luni, fiind învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari și de escrocherie, scriu mediile de informare internaționale.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuratura RM confirmă: în momentul reținerii Platon avea pașaport fals

Instanța a decis că ședința va avea loc în regim închis, deoarece procurorul intenționează să prezinte mai multe documente ce constituie un secret al anchetei. După cum se spune în textul interpelării părții acuzării, divulgarea acestor date ar putea prejudicia ancheta.

Orineak a mai confirmat că în cazul plasării lui Platon în arest preventiv, procuratura din Kiev va aștepta cererea privind extrădarea reținutului.

Ședința judecătoriei Peciorsk a început miercuri, continuând și joi.

Anterior, Procuratura Generală a Moldovei a confirmat oficial reținerea la Kiev a omului de afaceri Veaceslav Platon, comunicând că intenționează să demareze procedura de extrădare a reținutului organelor de drept din Moldova.

Conform Codului Penal al Moldovei, pentru prima infracțiune inculpatul riscă de la 5 la 10 ani privațiune de libertate. Pentru escrocherie, legislația locală prevede între 8 și 15 ani de pușcărie cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții timp de 5 ani.

După cum a declarat la briefingul de luni șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, Platon este suspectat de furtul banilor de la BEM.

Fluxul de știri
0