Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la orezul fals, din plastic, provenit din China

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaLaborator, produse alimentare, orez
Laborator, produse alimentare, orez - Sputnik Moldova
Abonare
Sunt mai mulți ani de când s-a descoperit că China produce milioane de tone de orez sintetic, care poate provoca grave probleme de sănătate. Este foarte profitabilă vânzarea acestui tip de orez, care se găsește pe rafturile magazinelor din întreaga lume.

CHIŞINĂU, 28 iulie — Sputnik. Un jurnalist sub acoperire, de la Blue Ocean Network, un canal englezesc popular din China, a dezvăluit că orezul vândut sub marca celebră Wuchang este în mare parte contrafăcut, scrie simpleorganiclife.org.

Работа гипермаркета Лента в Новосибирске - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Studiu: Moldova este departe de a avea o alimentație sigură

În fiecare pachet, o cantitate mică de orez real este amestecat cu orezul fals, peste care se pulverizează o aromă care imită mirosul de orez. Produsul este apoi ambalat și transportat pretutindeni în China. Jurnalistul a descoperit că, din cele 10 milioane de tone de orez Wuchang produs în fiecare an, aproximativ 9 milioane nu este orez real.

Ceea ce este și mai revoltător, s-a descoperit că consumul a trei boluri cu acest orez echivalează cu consumul unei pungi întregi de plastic, ceea ce este extrem de periculos pentru sănătate și dăunător pentru sistemul digestiv. Acest lucru ar putea provoca chiar moartea.

Este un fapt îngrijorător, mai ales dacă ne gândim că cetățeanul chinez obișnuit consumă o jumătate de livră de orez pe zi. Vânzarea orezului fals este foarte profitabilă, relatează Korean Times, iar produsul se află pe rafturile magazinelor din întreaga lume.

La finele anului trecut, a fost depusă la Parlamentul European o propunere de rezoluție pentru blocarea comerțului cu orez din plastic provenind din China cu scopul de a fi protejată sănătatea consumatorilor europeni, potrivit monitorulvn.ro.

Orezul sintetic din China a cauzat deja probleme grave de sănătate în China, Indonezia, Singapore, Filipine, India și Vietnam. Orezul din plastic importat din China a fost depistat și în Europa.

Fluxul de știri
0