Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Olimpicii ruși - ostatici ai confruntării politice

© SputnikМарина Таубер и Павел Мидриган
Марина Таубер и  Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Campania desfășurată în jurul selecționatei Rusiei, legată de scandalul dopingului, este politizată și urmăreşte să nu admită cu orice preț participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice din Brazilia.

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Această opinie a fost exprimată de către vicepreședintele Comisiei de Disciplină pentru fotbal din Moldova, Pavel Midrigan.

Potrivit acestuia, problema dopingului fără îndoială există. Dar în campania desfășurată împotriva selecționatei Rusiei, problema consumului unor substanțe interzise de către unii sportivi este un motiv de represiune față de întreaga echipă, care a devenit ostatică a atacurilor ce au o evidentă nuanță politică.

La rândul său, președintele Federației de Tenis din Moldova, Marina Tauber, și-a exprimat regretul în legătură cu politizarea sportului. "Sportul internațional, cu regret, devine victimă a politicii", a subliniat ea.

Cunoscuta sportivă moldoveană a atras atenția asupra interesului excesiv față de selecționata Rusiei, subliniind că mediatizarea și isteria din presă au fost orientate anume împotriva olimpicilor ruși.

Potrivit interlocutoarei, sportivii care se dopează trebuie să fie aspru pedepsiți. Dar, în același timp, este inadmisibil ca întreaga echipă a Rusiei să devină victimă a confruntării politice.

Fluxul de știri
0