Revoltător: miere vândută ca produs 100% românesc, amestecată cu miere din China

© Flickr / Cappellaio MattoМед в сотах
Мед в сотах - Sputnik Moldova
Abonare
În magazinele din România se găsește miere autohtonă amestecată cu miere din China, produsul fiind vândut ca miere 100% românească, deși țara noastră este unul dintre cei mai mari producători de miere din Europa! Produsul poate afecta sănătatea.

BUCUREŞTI, 25 iulie — Sputnik. Românii au ajuns să cumpere miere așa-zis românească, dar care este amestecată cu miere din afara Europei, în special din China şi din America Latină, deși se pretinde că e vorba de un produs 100% românesc, informează agrointel.ro

Acest tip de produs pune în pericol sănătatea celor care îl consumă, spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.

Mierea amestecată se vinde și cu 8 lei kilogramul, ceea ce este în detrimentul producătorilor autohtoni de miere autetic românească.

„Se aduce miere din China, Argentina, Mexic cu 1 dolar pe kilogram, se amestecă cu puţină miere românească şi se vinde pe piaţă ca fiind miere 100% românească. Şi scrie pe etichetă «miere UE şi non UE». Aceşti comercianţi îşi bat joc de consumator, românul nu ştie ce consumă. De fapt, mâncăm altceva, nu miere", a declarat Ioan Fetea.

Anual, România importă între 1.500 şi 2.000 tone de miere.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, spune că se vor lua măsuri ca mierea de acest tip să fie ambalată în borcane speciale astfel încât consumatorul să știe exact ce cumpără și că se vor achiziționa laboratoare în care să fie analizată calitatea mierii.

Fluxul de știri
0