Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful COR a anunţat câți sportivi ruși vor evolua la Rio

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaПроводы олимпийской сборной России в Рио-де-Жанейро
Проводы олимпийской сборной России в Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Abonare
Federațiile internaționale nu au permis evoluarea tuturor sportivilor ruși la Rio. Şeful COR Aleksandr Jukov a informat câți oameni exact vor merge la Jocurile Olompice.

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Federațiile internaționale au permis evoluarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pentru aproximativ 270 de sportivi ruși, dar procedura aprobării candidaturilor încă nu s-a încheiat, a declarat pentru jurnaliști șeful Comitetului Olimpic Rus (COR) Aleksandr Jukov, scrie R-Sport.

Joi, pe aeroportul Șeremetiev, sportivii ruși au fost petrecuți la Jocurile de la Rio.

"Procedura de confirmare nu este încheiată deocamdată pentru niciun sportiv. Pentru că Federațiile internaționale definitivează listele. Ceea ce au aprobat sunt aproximativ 270 de sportivi", a declarat Jukov.

Potrivit șefului COR, la moment decizia federațiilor este aşteptată de aproximativ 100 de sportivi.

"În cadrul câtorva federații încă se lucrează: nu există claritate la canotajul academic, la caiac și la canoe", a mai adăugat Aleksandr Jukov.

Funcționarul a recunoscut că cea mai dificilă situație s-a creat la atletica grea. Probabil, doar trei sportivi ruși vor putea evolua în acest sport la Jocuri.

Fluxul de știri
0