Castrare chimică forțată pentru crime cu caracter sexual

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaЭкспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО
Экспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО - Sputnik Moldova
Abonare
Violatorii și pedofilii vor fi supuși castrării chimice forțate. Cu o astfel de inițiativă a venit Ministerul Justiției din Turcia.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Ministerul Justiției din Turcia a anunțat că va introduce castrarea chimică obligatorie ca pedeapsă pentru crime cu caracter sexual, transmite RIA Novosti, cu referire la publicația Resmi Gazete.

"Persoanele condamnate pentru violență sexuală ar putea fi supuse unui tratament obligatoriu staționar sau ambulatoriu cu utilizarea medicamentelor și altor mijloace, care ar diminua atracția sexuală", se spune în documentul Ministerului Justiției. Decizia cu privire la aplicarea unei astfel de măsuri va fi luată de judecători în baza unei concluzii medicale.

Castrarea chimică constă în introducerea în organismului bărbatului a unui preparat, o formă modificată a testosteronului, care blochează acțiunea hormonului masculin, ceea ce provoacă inhibarea totală a atracției sexuale.

Fluxul de știri
0