Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova expulzează un grup de radicalişti, originari din zona de risc terorist

© sis.mdArmă ridicată în urma perchezițiilor la domiciliul unor studenți arabi de la USMF "Nicolae Testemiţeanu"
Armă ridicată în urma perchezițiilor la domiciliul unor studenți arabi de la USMF Nicolae Testemiţeanu - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informaţii şi Securitate a impulsionat cooperarea cu instituţiile de ocrotire a normelor de drept naţionale, precum şi cu partenerii externi, pentru a identifica şi preveni riscurile şi ameninţările de natură teroristă.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) de comun cu Procuratura municipiului Chişinău au realizat percheziţii la trei adrese, unde locuiau cetăţeni străini. Cercetările au fost desfăşurate în cadrul unei cauze penale pornite în temeiul bănuielii rezonabile despre săvârşirea de către cetăţeni de origine arabă a huliganismului agravat.

Armă ridicată în urma perchezițiilor la domiciliul unor studenți arabi de la USMF Nicolae Testemiţeanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Împuşcături în Chişinău: au tras doi străini cu viziuni jihadiste

În cadrul descinderilor au fost identificate două puncte de ambalare şi distribuire a substanţelor narcotice, destinate exclusiv cetăţenilor străini. La fel, au fost ridicate arme, droguri şi ustensile pentru prepararea şi separarea acestora.

„S-a constatat că persoanele prezintă indicii de radicalizare, fiind influenţaţi de unii conaţionali cu opţiuni ideologice extremiste din exterior şi prin accesarea sistematică în mediul on-line a unor materiale de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste”, potrivit SIS. 

În privinţa persoanelor străine au fost înaintate demersuri către Biroul Migraţie şi Azil al MAI cu solicitarea de a-i declara indezirabili, pentru raţiuni de securitate naţională.

SIS în cooperare cu MAI au efectuat razii de verificare a străinilor aflaţi în vizor, domiciliaţi în capitală, fiind identificat şi reţinut un cetăţean străin, originar din zonă de risc terorist, care se afla ilegal pe teritoriul ţării. Acesta a fost expulzat din Republica Moldova.


Fluxul de știri
0