Salariile foarte mici fac ravagii. Tot mai mulți tineri vor să plece din țară

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaSituația social-economică, migrație, economie
Situația social-economică, migrație, economie - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unor statistici furnizate de Tjobs tot mai mulți tineri vor să părăsească România, din cauza salariilor mici și a lipsei oportunităților de pe piața muncii.

BUCUREȘTI, 25 iulie — Sputnik. Peste 90.000 de români vor să plece să muncească în străinătate, din care o treime sunt tineri cu vârste între 25 şi 35 de ani, arată datele furnizate de Tjobs, o companie care oferă soluţii pentru persoanele care îşi caută un loc de muncă peste hotare.

„Tinerii de peste 25 de ani care vor să plece din ţară să muncească sunt absolvenţi de facultate. Principalul motiv pentru care aleg să plece este acela că termină facultăţi cu profiluri care nu le asigură locuri de muncă sau sunt foarte puţine poziţii deschise pe piaţa muncii", spune Raluca Peneş, HR Coordinator citată de Ziarul Financiar.

Datele sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât România are cea mai mare creştere economică din Europa (4,3% în T1), iar multinaţionalele şi companiile româneşti caută nonstop angajaţi.

Potrivit sursei citate, tinerii aleg să lucreze în străinătate pentru joburi de mâna a doua precum cele de şoferi de taxi sau tir, barmani sau ospătari, chiar dacă au studii superioare şi ar putea să îşi găsească în ţară un loc de muncă specializat, însă plătit mult mai prost.

Fluxul de știri
0