Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şalaru: fără sprijinul NATO, Moldova nu va putea face față războiului hibrid

© Минобороны РМВоенная техника США въезжает в Молдову
Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, a participat la ceremonia de deschidere a fazei active a exercițiului militar ”Sea Breeze 2016”, care a avut loc la Odesa, Ucraina.

CHIŞINĂU, 25 iul – Sputnik. Colaborarea dintre țările NATO și partenerii non-NATO din Europa de est este astăzi o necesitate absolută. Fără sprijinul NATO nici Ucraina, nici Georgia și nici Republica Moldova nu vor putea face față războiului hibrid prin care se încearcă destabilizarea Europei de Est, a declarat ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, la ceremonia de deschidere a fazei active a exercițiului militar ”Sea Breeze 2016”, care a avut loc la Odesa, Ucraina. 

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Apărării agenţiei Sputnik, Anatol Șalaru a avut o întrevedere oficială cu omologul său ucrainean Stepan Poltorak. Dialogul s-a axat pe situația regională și relațiile de colaborare pe segmentul militar.

Ghimpu Şalaru Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Politică
Şalaru vrea să atingă standarde euroatlantice în cooperare cu Ucraina

Șalaru și-a exprimat recunoștința pentru oportunitatea oferită militarilor Armatei Naționale de a participa la ”Sea Breeze”, menționând că este un exemplu de interoperabilitate și de colaborare între țările NATO și partenerii alianței.

Ministrul a reiterat importanța consolidării relațiilor bilaterale, necesare pentru a putea face provocărilor de securitate regională. 

Poltorak a confirmat disponibilitatea de a consolida relațiile bilaterale și de a invita militarii Armatei Naționale la alte exerciții, alături de militarii ucraineni. 


Fluxul de știri
0