Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şeful-adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, în arest la domiciliu

© Sputnik / Мирослав РотарьСуд сектора Буюкань
Суд сектора Буюкань - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conducerea Inspectoratului de Poliţie Râşcani este învinuită de neglijenţă în serviciu, exprimată prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor de la Râşcani, înregistrat la finele lunii iunie.

CHIŞINĂU, 25 iul – Sputnik. Magistraţii de la Judecători Buiucani au dispus, luni, arest la domiciliu pentru 30 de zile în privinţa şefului–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani.

Vineri, 22 iulie, Judecătoria Buiucani a prelungit cu 25 de zile mandatul de arest preventiv în privința șefului Politiei Criminale.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea Poliţiei din Râşcani, după gratii

Oamenii legii sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu, exprimată prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor de la Râşcani, înregistrat la finele lunii iunie. Atunci, doi bărbaţi au fost omorâţi, iar, potrivit unei plângeri, semnate de un grup de cetăţeni, poliţia nu ar fi întreprins acţiuni operative pentru a identifica infractorul şi a stabili circumstanţele crimei.

În urma informaţiilor apărute în presă, Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat. Ulterior, un grup, format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA, a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi. 

În total, patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

Acţiunile de urmărire penală continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.


Fluxul de știri
0