Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Culmea obrăzniciei: Băsescu așteaptă colaci de la Timofti

© Photo : Facebook/ Traian BăsescuTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-președintele României, Traian Băsescu, are o mare dilemă. Acesta șovăie și deja nu mai este atât de sigur dacă vrea să accepte favoarea lui Timofti, care a decis să-l facă moldovean cu acte în regulă, sărind peste mai multe proceduri legale obligatorii.

L-am urmărit cu atenție pe Băsescu, declarând la emisiunea „În fața ta” de la postul de televiziune Digi24, că nu este încă cetățean moldovean.

”S-a emis decretul, dar încă nu m-am dus la ambasadă să depun jurământul. A fost mai mult o dorință, o simbolistică, dacă vreți, ca eu, ca fost președinte, să am cetățenie pe întreg teritoriul de la frontiera de vest până la Nistru”, a spus Traian Băsescu.

Президент Молдовы Николай Тимофти и экс-президент Румынии Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Aventuri la bătrânețe: Băsescu l-ar putea băga la pușcărie pe Timofti

Fostul Președinte deja nu mai este la fel de sigur dacă va merge să depună jurământul de cetățean devotat Republicii Moldova. Despre motivele reale ale acestei șovăieli încă nu se cunoaște practic nimic. Poate că, privindu-ne pe toți de la înălțimea importanței sale de altă data, Băsescu așteaptă să fie implorat să se facă moldovean! Sau poate că Timofti a făcut o greșeală teribilă, oferindu-i cetățenia Republicii Moldova, fără a-i da cu această ocazie și niște colaci!?

Dar l-am auzit pe domnul Băsescu, care ne-a ”promis” că va ”vedea” (dacă ia sau nu cetățenia). Păi vom vedea și noi, domnule ex-președinte, dacă ești vrednic să devii un adevărat cetățean devotat Republicii Moldova. Dacă nu vei fi, ne vom întreba și noi, ce scopuri mai puțin nobile ai urmărit atunci când l-ai înduplecat pe șeful statului moldovean să-ți facă hatârul?

Opinia autorului nu reflectă neapărat poziția redacției Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0