Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Ultima oră: CIO nu a interzis participarea Rusiei la Rio 2016

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaОтель Radisson Blu Resort & Congress Centre в Сочи
Отель Radisson Blu Resort & Congress Centre в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Selecționata Rusiei nu va participa în deplină componență la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Asta după ce duminică Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a refuzat să înlăture toți sportivii ruși de la aceste competiții.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Potrivit deciziei Comitetului Internațional Olimpic, doar acei sportivi care s-au dopat nu vor fi admiși la competițiile Rio 2016. Această structură a refuzat să înlăture întreaga selecționată a Rusiei de la olimpiada internațională Rio 2016.

Рио-2016 - Sputnik Moldova
Rusia
Atleții ruși nu vor participa la Olimpiada de vară de la Rio

Totuși, decizia Comitetului prevede dreptul federațiilor internaționale de a decide cu privire la participarea sportivilor la Rio 2016. Astfel, dat fiind faptul că Asociația Internațională a Federațiilor de Atletică Ușoară a decis deja să-i înlăture de la competițiile de la Rio pe sportivii ruși din această categorie, aceștia nu vor putea să participe.

De asemenea, Comitetul Internațional Olimpic a decis că nici un sportiv rus care măcar odată a fost sancționat pentru dopaj nu va mai fi admis la competiții, chiar dacă sancțiunile contra acestora vor expira.

La jocurile de la Rio nu vor primi acreditare nici reprezentanții ministerului de resort al Rusiei.

Fluxul de știri
0