Laurenţiu Rebega: oligarhia bancară internaţională subminează statele

© Sputnik / Rodion ProcaBancomat
Bancomat - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că este legală confiscarea de către bănci a depozitelor cetățenilor în caz de dificultate. Vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European spune că astfel Uniunea Europeană salvează băncile falite prin subminarea statelor și jefuirea cetățenilor.

BUCUREŞTI, 24 iulie – Sputnik. Prin decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de legalizare a confiscării depozitelor cetăţenilor de către bănci, este afectată siguranța financiară a Europei şi, în special, a României, transmite printr-un comunicat de presă Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor din Parlamentul European.

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega - Sputnik Moldova
Un europarlamentar român acuză liderii UE după atentatele din Germania

În acest context, această decizie este un atac direct la proprietate, așadar la un principiu fundamental al statului de drept.

“Bancherii nu doar că nu pierd nimic, nu doar că nu sunt sancționați, dar nu mai sunt nici măcar controlați. După cum se vede, în acest model, unele bănci mari se urcă deasupra statului și implicit deasupra cetățenilor”, subliniază Rebega în comunicatul emis.

Măsura va distruge clasa de mijloc, prin sărăcirea depunătorilor care furnizează grosul depozitelor mici și mijlocii, iar ceea ce este şi mai grav, decizia CJUE reprezintă “încă un cui bătut în sicriul statului național, care, lipsit de suveranitate, devine vasalul instituțiilor europene supranaționale și al intereselor marii oligarhii bancare internaționale”, precizează Rebega.

“Nu băncile trebuie apărate, ci cetățenii! Nu oligarhia trebuie protejată, ci clasa mijlocie! Nu Comisia Europeană trebuie să decidă, ci statul național!”, a conchis Laurenţiu Rebega.

Fluxul de știri
0