Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul RM: Negarea Holocaustului este interzisă

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaУзники концентрационного лагеря Освенцим
Узники концентрационного лагеря Освенцим - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații moldoveni au adoptat cu majoritatea voturilor o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale, prezidate de Elie Wiesel, privind Studierea Holocaustului.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în data de 22 iulie, cu majoritatea voturilor, Declarația politică a Parlamentului privind acceptarea raportului Comisiei internaționale, pentru studierea Holocaustului.

oameni люди - Sputnik Moldova
Societate
MMPSF: deportaţii şi deţinuţii politici vor primi ajutoare de la stat

Declarația politică condamnă orice tentative de ignorare și negare a Holocaustului și aduce un omagiu victimelor și supraviețuitorilor acestuia.

Autorii documentului sunt Vadim Pistrinciuc, Palihovici Liliana, Şupac Inna, Diacov Dumitru, Lucinschi Chiril, Deliu Tudor, Cobzac Grigore, Bodnarenco Elena, Domenti Oxana, Postoico Maria, Reidman Oleg, Ghileţchi Valeriu, Agache Angel, Buliga Valentina.

”Legislativul consideră că textul Declarației este mai actual ca niciodată, în pofida situaţiei politice, al dificultăţilor economice, societatea noastră este una matură, care tinde spre toleranţă, respectarea drepturilor tuturor şi neacceptarea etnocentrismului”, se menționează într-un comunicat emis de Parlament.

Pentru ca Declarația politică să aibă și unele efecte juridice, Spicherul Adrian Candu a propus ca Guvernul, în termen de 60 de zile, să elaboreze și să propună un Plan de acțiuni în domeniul social și educativ pentru studierea Holocaustului și pentru organizarea evenimentelor de comemorare a victimelor acestuia.

Fluxul de știri
0