Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful poliției criminale din Râșcani rămâne în arest

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța de judecată a decis să prelungească termenul de menținere în arest a șefului poliției criminale din Râșcani, care a fost reținut la 26 iunie, fiind învinuit de neglijență în timpul cercetării unui dublu asasinat.

CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. Judecătoria Buiucani din capitală, după ședința de vineri, a luat decizia să prelungească termenul de arest a șefului poliției criminale din Râșcani, Constantin Beliban, învinuit de neglijență în serviciu.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua funcționarilor arestați: Coteț va mai sta în izolator

"Demersul a fost satisfăcut parțial. Am cerut 30 de zile de arest preventiv, dar instanța a decis să-l plaseze pe suspect în arest pentru 25 de zile", a declarat pentru jurnaliști Vasile Moroșan, procuror al Procuraturii Anticorupție.

Împreună cu Beliban, în acest dosar mai figurează și adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție din Râșcani, Andrei Grâu, care anterior a fost și el plasat în arest.

Polițiștii au fost reținuți pe data de 26 iunie, fiind învinuiți de neglijență în serviciu. Acest lucru a avut loc imediat după ce ofițerii au fost trecuți în rezervă. Înlăturarea este legată de dosarul penal pentru asasinarea a doi locuitori din Bălți.

Dacă polițiștii vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 6 ani privațiune de libertate sau o amendă între 20 de mii și 40 de mii de lei. Participanții la infracțiune riscă detenție pe viață.

Fluxul de știri
0