Vești proaste pentru ultrași. Jandarmeria vrea amenzi de zece ori mai mari

© AFP 2024 / FRANCK FIFEAlbania fans wait for the start of the Euro 2016 group A football match between France and Albania at the Velodrome stadium in Marseille on June 15, 2016
Albania fans wait for the start of the Euro 2016 group A football match between France and Albania at the Velodrome stadium in Marseille on June 15, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Jandarmeria Română a propus modificarea legii 4/2008 astfel încât organizatorii competiţiilor sportive şi firmele delegate pentru pază care nu interzic accesul suporterilor cu materiale pirotehnice sau alte obiecte interzise să primească amenzi de zece ori mai mari.

BUCUREȘTI, 21 iulie — Sputnik. Potrivit propunerii Jandarmeriei organizatorul ar trebui sancționat în cazul în care suporterii reușesc să pătrundă cu torțe, fumigene sau petarde cu amendă de până la 15.000 de lei, față de 500 și 1000 de lei cât este în prezent sancțiunea.

Acest fapt va duce inevitabil la controale din ce în ce mai drastice la porțile de acces în stadioane și la sporirea efectivelor de firme de pază care se ocupă cu siguranța arenelor.

În sezoanele trecute, suporterii au reclamat în dese rânduri faptul că în urma controalelor se săvârșesc numeroase abuzuri din partea forțelor de ordine, fanii echipelor de fotbal fiind deseori dezbrăcați, descălțați și umiliți înainte de accesul pe stadion.

Fluxul de știri
0