Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un pretendent la funcția de președinte al SUA vrea să fie ca Putin

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин участвует в работе III Медиафорума ОНФ "Правда и справедливость"
Президент РФ В.Путин участвует в работе III Медиафорума ОНФ Правда и справедливость - Sputnik Moldova
Abonare
Felul în care se comportă Vladimir Putin pe arena internațională se pare că este pe placul unuia dintre cei care doresc să-i ia locul actualului lider de la Casa Albă. Cel puțin aceasta este părerea unui congresmen american.

CHIȘINĂU, 22 iulie – Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al SUA, Donald Trump, încearcă să-l imite pe președintele rus, Vladimir Putin, prin luarea unor decizii imprevizibile în politica externă, a declarat pentru agenția Sputnik membrul congresului SUA din partea statului Texas, Louie Gohmert.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана - Sputnik Moldova
Trump: țările aflate sub protecția SUA trebuie să plătească

“Vrea să-i semene lui Putin”, a declarat congresmenul.

Potrivit lui Gohmert, președintele Rusiei ”face pași, despre care nu declară deschis”. Congresmenul a evocat în acest context reacțiile Federației Ruse la criza ucraineană și decizia spontană de desfășurare a operațiunilor militare în Siria.

”Iată de ce consider că cei doi au multe lucruri în comun”, a adăugat Gohmert, făcând o paralelă cu declarațiile candidatului cu privire la strategia americană pe plan extern.

Anterior, consilierul lui Trump pentru politică externă, Michael Flynn, a refuzat să răspundă la întrebarea referitoare la evoluția relațiilor SUA cu Rusia în cazul în care Trump va fi ales președinte.

Fluxul de știri
0