Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 50 de poliţişti, reţinuţi de CNA de la începutul anului

© Sputnik / Rodion ProcaCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Hâncești a fost reținut de ofiţerii CNA şi Procuratura Anticorupție. Omul legii este bănuit de trafic de influență.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), de la începutul anului, 51 de polițiști au fost reținuți de CNA şi investigați pentru acte de corupție.

Ultima reţinere a avut loc aseară.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Motivul pentru care un poliţist din Bălţi nu a luat mită

Potrivit denunțătorului, polițistul ar fi pretins 2 mii de euro pentru a influența un procuror să nu înainteze un demers către instanța de judecată în vederea prelungirii termenului de arest preventiv, precum și să adopte o hotărâre de clasare a cauzei penale, ulterior.

Poliţistul a fost prins în flagrant delict după primirea primei tranșe de o mie de euro, bani transmiși sub controlul CNA.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale.


Fluxul de știri
0