Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocații: vineri depunem apel contra arestării lui Șor

© Sputnik / Ион СавинProtest în susținerea lui Ilan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016
Protest în susținerea lui Ilan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii susțin că demersul lor privind menținerea lui Ilan Șor în arest este bine argumentat, iar avocații primarului de Orhei susțin că reprezentanții anchetei nu au putut să prezinte nicio probă ce ar argumenta necesitatea arestului.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. În opinia procurorilor, menținerea lui Șor în arest este necesară în legătură cu acțiunile de investigație penală derulate la moment.

Ilan Șor la Judecătoria Buiucani, 21 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Judecătoria Buiucani i-a prelungit arestul lui Ilan Șor

”Am avansat cu investigarea cazului. Credem că în curând vom expedia dosarul în judecată”, a declarat procurorul Andrei Băieșu.

Pe de altă parte avocații lui Șor au declarat că procurorii au prezentat și de această dată aceleași probe ca la aplicarea inițială a arestului. Potrivit lor, menținerea primarului de Orhei în arest ar fi în contradicție flagrantă cu practica CEDO, dar și cu practica națională stabilită de Curtea Supremă de Justiție.

Avocații au mai spus că procurorii au putut să vorbească numai despre unele riscuri potențiale, iar instanța a ignorat certificatul medical, care demonstrează că starea de sănătate a lui Ilan Șor nu-i permite acestuia să se afle în arest.

Fluxul de știri
0