Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Guvernul îi impune pe deținătorii de patentă să muncească la negru

Președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan
Președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernanții nu au răspuns în niciun fel la solicitarea Asociației Micului Business din Moldova de a anula normala legală care interzice practicarea activității de business în baza patentei de antreprenor, începând cu 1 ianuarie 2017.
Guvernul îi impune pe deținătorii de patentă să muncească la negru

Membrii Asociației au cerut acest lucru în cadrul unui miting de protest organizat în fața Executivului, în data de 20 iulie. Președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan, a declarat în studioul Sputnik Moldova că, de fapt, guvernanții, care se lăfăiesc în lux, îi disprețuiesc pe deținătorii de patente și vor să-i împingă pe aceștia să muncească la negru.

Președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan, a mai declarat că în țara noastră sunt înregistrați 18 mii de deținători de patentă de întreprinzător, dintre care 12 mii activează în comerț. Potrivit lui Roșcovan, atât în Parlament, cât și în Guvern, se face un lobby puternic pentru a scoate din sfera legală activitatea deținătorilor de patente de întreprinzător. El a spus că, dacă legea nu va fi amendată și din 1 ianuarie 2017 micii comercianți nu vor mai putea activa în bază de patentă, atunci aceștia vor vinde ilegal în piețe, și în loc să plătească taxe la stat, ei vor da mită polițiștilor și inspectorilor de la fisc și de la alte instituții de control. Președintele Asociației Micului Business spune că, din cauza pauperizării populației, comerțul intern în Republica Moldova este într-o vădită scădere, ca și întreaga economie. Astăzi, în țara noastră, sunt înregistrate peste 70 de mii de întreprinderi individuale. Dintre acestea, vreo 10 la sută activează în mod formal și doar vreo 5-6 la sută sunt cu adevărat funcționale. Tot așa e și cu societățile cu răspundere limitată. Eugen Roșcovan susține că o bună parte dintre acestea fac dări de seamă la Inspectoratul Fiscal, dar prezintă activitate zero, pentru că nu fac nimic, deoarece a face business în Republica Moldova este nerentabil.

Fluxul de știri
0