Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aliații SUA au tăiat capul acestui copil, apoi au spus că au comis o eroare

© Al-Masdar NewsAcest copil de zece ani a fost decapitat de membrii unei grupări din Siria, susținută de SUA, care luptă contra președintelui Asad.
Acest copil de zece ani a fost decapitat de membrii unei grupări din Siria, susținută de SUA, care luptă contra președintelui Asad. - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii “opoziției moderate”, susținută de SUA, au calificat decapitarea copilului palestinian drept o “eroare particulară”.

CHIȘINĂU, 21 iulie – Sputnik. Oribila înregistrare video, în care se arată cum rebelii anti-Assad au decapitat un copil de zece ani, a fost calificată de liderii acestor extremiști drept o „eroare particulară”.

Последствия перестрелки возле отделения полиции в Алма-Ате - Sputnik Moldova
Cod roșu de pericol terorist în Kazahstan

Rebelii susținuți de americani afirmă într-un fragment video că băiatul ar face parte din grupul Liwa al-Quds, o grupare formată din palestinieni, care luptă de partea guvernului legal. 

Reprezentanții Liwa al-Quds au negat că băiatul ar fi fost parte a grupului, afirmând că acesta era membrul unei familii sărace care locuiește în zona ocupată de teroriști.

Într-o postare pe Facebook, Mișcarea Nour al-Din Zenky a calificat asasinarea copilului drept o “eroare particulară”, declarând că va investiga cazurile de încălcare a drepturilor omului apărute în mass-media.

Grupul Nour al-Din Zenky, care face parte din “opoziția moderată” susținută de SUA, este angajată în lupta împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad, dar și contra ”Statului Islamic”. 

Într-un mesaj publicat în rețele de socializare, aceștia afirmă că “decapitarea copilului este o eroare particulară și nu reprezintă modul de a acționa și politica grupului”. Potrivit lor, persoanele care au săvârșit omorul au fost reținute și urmează să fie cercetate de un “comitet judiciar”.

Ulterior reprezentanul Departamentului de Stat al SUA a declarat că această crimă ar putea afecta suportul Washingtonului pentru rebelii sirieni.

Fluxul de știri
0