Românii vor fi învățați să gătească din gunoi

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaПолигон промышленных отходов
Полигон промышленных отходов - Sputnik Moldova
Abonare
Un austriac care realizează emisiuni despre gătitul din resturi alimentare procurate din gunoaie și care a vizitat mai multe țări unde a fost filmat primul sezon de emisiuni, vine în România pentru a-i învăța și pe români arta preparării de rețete din gunoi.

BUCUREŞTI, 20 iulie — Sputnik. Austriacul David Gross, jurnalist și activist în domeniul alimentar, a început în 2012 realizarea de emisiuni despre gătitul din gunoi, a călătorit prin mai multe țări și a vizitat inclusiv România pentru a filma și aici o emisiune, relatează ActiveNews.

Gross spune că, deși inițial subiectul era considerat tabu, fiind vorba de resturi de mâncare pe care alți oameni le resping din considerente estetice sau fiindcă sunt aproape expirate, totuși este vorba de o mâncare pe care ambalajul a păstrat-o încă proaspătă, iar emisiunea a prins la public.

"În 2012, când am început, subiectul era considerat tabu. Oamenii îl asociau cu un act criminal și cu o acțiune care îți poate ruina sănătatea. Acum, emisiunea este difuzată pe 3 canale europene", afirmă bucătarul austriac.

Холодильник Орск-4 - Sputnik Moldova
INS: sărăcie cruntă în România. Jumătate dintre români nu au frigidere

David și colegii caută noaptea în tomberoanele din curțile supermarketurilor produse pe care le consideră încă valabile pentru a putea fi consumate, apoi din acestea gătesc, în cadrul emisiunilor, feluri de mâncare pe care, la final, le împart spectatorilor prezenți.

Un bucătar din Grecia care preia mâncarea nevândută, o gătește și o oferă persoanelor sărace, a fost impresionat de emisiunea sa. Magazinul Somaro din București redistribuie în mod asemănător mâncarea care rămâne nevândută, produsele alimentare putând fi cumpărate la reduceri avantajoase de persoanele sărace care nu beneficiază de ajutor social, fiindcă au puțin peste venitul minim garantat. La acest magazin a filmat și echipa lui Gross emisiunea sa.

Fluxul de știri
0