Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Limuzinele familiilor regale din România și Belgia au fost aduse la Chișinău

© Влад ДумановВыставка Ретро автомобилей в Кишиневе
Выставка Ретро автомобилей в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
La expoziție sunt prezentate mașini rare, produse la mijlocul secolului trecut, păstrate cu multă grijă și restaurate de amatorii de autovehicole vechi, precum și de tot ce este legat de acestea.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Marți, la Chișinău a fost inaugurată o expoziție internațională, la care sunt prezentate automobile rare de epocă, produse în diferite țări, a relatat pentru Sputnik conducătorul clubului automobilelor retro din Chișinău, Vladislav Dumanov.

Poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mașini înmatriculate în alte state, monitorizate de poliția moldovenească

Potrivit interlocutorului, în capitala Republicii Moldova au fost aduse exponate pe patru roți din Belgia, Rusia și România. De asemenea au fost expuse și automobile ai căror proprietari locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului.

"Vom avea un show foarte frumos, un eveniment ai cărui participanți se respectă și se apreciază reciproc. Noi suntem în afara politicii, de aceea geografia evenimentului nostru e foarte diversă. În total vor fi prezentate cincisprezece automobile", a spus Dumanov.

Potrivit acestuia, la expoziție vor fi prezentate automobile din anii 30-50 inclusiv. Interlocutorul a atras atenția în mod special asupra unui "Packard" care a fost restaurat la Chișinău și care îl transporta chiar pe mareșalul Uniunii, Sovietice Ghorghii Jukov, atunci când acesta era comandant șef al frontului din regiunea Odesa, dar și asupra unui Cadillac Eldorado și a unei replici a unui "Mercedes 540" în care erau purtați conducătorii celui de-al treilea reich.

Dumanov a mai relatat că printre membrii clubului automobilistic retro din Belgia sunt reprezentanți ai familiilor regale din Belgia și din România, a căror participare la expoziția din Chișinău este și ea prevăzută.

Expoziția va avea loc pe strada pietonală care îi poartă numele maestrului Eugen Doga.

Fluxul de știri
0