Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment: Banca Mondială a pus ochii pe pământurile moldovenilor

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaAgricultură, căpșune, terenuri arabile
Agricultură, căpșune, terenuri arabile - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un raport recent al Băncii Mondiale, sunt făcute mai multe recomandări Republicii Moldova, între care și oferirea dreptului de a cumpăra terenuri agricole de către străini.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Un detaliu important a fost trecut cu vederea de opinia publică din țara noastră. Reprezentanții Băncii Mondiale recunosc într-un raport, despre felul în care trebuie modernizată agricultura moldovenească, că această structură așteaptă de la autoritățile de la Chișinău să liberalizeze piața funciară.

Lucrări agricole, recoltarea culturii de soia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gorincioi versus Banca Mondială: pământul e al nostru, nu-l vindem străinilor

Autorii raportului BM ”Suport public pentru sectorul agricol” din 12 octombrie 2015, Felicia Pricop, Ruslan Piontkivsky și Marcel Chistruga, susțin că ar fi necesară eliminarea restricțiilor la achiziționarea terenurilor agricole de către străini.

Acest pas, potrivit experților respectivi, ar fi necesar ”în vederea atragerii investițiilor străine”.

Banca Mondială a blocat acordarea de credite Republicii Moldova din cauza situației din sectorul bancar, precum și pe motiv că guvernul de la Chișinău nu are un acord cu FMI.

Fluxul de știri
0