Poliţia germană a găsit steagul grupării ISIS în camera teroristului din Bavaria

© AFP 2024 / Karl-Josef Hildenbrand Atac în tren, Germania
Atac în tren, Germania - Sputnik Moldova
Abonare
Gruparea teroristă Statul Islamic susține că atacul de luni seară din trenul din Germania a fost comis de un luptător de-al său, iar poliţia germană a descoperit în camera de hotel a tânărului atacator un steag al grupării făcut de mână.

BUCUREŞTI, 19 iulie — Sputnik. Luni seară, un tânăr afgan de 17 ani a rănit grav cu toporul şi cuţitul patru pasageri într-un tren din Germania, apoi a fost ucis de poliţie, mai mulți martori din tren declarând că afganul a strigat Allahu Akbar (Allah este mare) în momentul în care a comis atacul, scrie Russia Today

Поезд на центральном железнодорожном вокзале в Мюнхене. - Sputnik Moldova
Germania: un afgan a atacat cu toporul pasagerii unui tren

Mai mult, în camera din Bavaria a individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecționat de mână. Şi Statul Islamic (IS) a declarat ulterior că atacatorul a fost unul dintre luptătorii săi, potrivit agenției de știri Amaq.

Poliția a găsit, de asemenea, documente care sugerează că adolescentului afgan care i-a atacat pe pasageri în Wurzburg a avut legături cu Statul Islamic, potrivit canalului german N24, relatează RIA Novosti.

"Este clar că, în afară de steagul grupării teroriste, mai multe documente care indică legătura individului cu SI au fost descoperite în camera suspectului", a relatat N24.

Documentele au fost luate de către poliție pentru analize ulterioare.

Într-un interviu la postul public de televiziune ARD, ministrul Joachim Herrmann a declarat anterior că a fost prea devreme pentru a specula cu privire la motivele atacului tânărului în vârstă de 17 ani.

Ministrul Herrman a confirmat că adolescentul a strigat "Allahu Akbar" (Dumnezeu este mare), așa cum au declarat martorii.

Fluxul de știri
0