Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA: Turcia ar putea fi exclusă din NATO

© REUTERS / Michael DalderUS-Außenminister John Kerry bei der Münchner Sicherheitskonferenz 2016
US-Außenminister John Kerry bei der Münchner Sicherheitskonferenz 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Turcia ar putea fi exclusă din NATO, a declarat secretarul de Stat al SUA, John Kerry, iar orice discuție cu privire la aderarea la UE va fi închisă, a precizat comisarul european pentru Politica Externă și Extindere, Federica Mogherini.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Turcia ar putea să-și piardă calitatea de membru NATO, în cazul în care va încălca principiile democratice, în urma măsurilor luate de autorități ca răspuns la tentativa loviturii de stat, a declarat John Kerry, secretarul american de Stat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles, împreună cu Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica Externă, comunică Washington Post.

„Suntem de partea guvernului ales democratic din Turcia, dar atenționăm Guvernul turc asupra necesității menținerii standardelor înalte în ceea ce privește respectul față de instituțiile democratice și statul de drept", a declarant Kerry.

În același timp, Federica Mogherini a menționat că o eventuală introducere a pedepsei cu moartea va exclude orice discuție cu privire la aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0