Deșeuri toxice din Austria și Germania, la frontiera cu România

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon
ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Garda de Mediu și autoritățile vamale au reușit să oprească la graniță aproape 300 de tone de deșeuri ilegale din Germania, Austria și Ungaria, care ar fi trebuit să ajungă la mai mulți agenți comerciali din România, a declarat luni ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

BUCUREŞTI, 18 iulie — Sputnik. Luni, 18 iulie, autoritățile au stopat la graniță 16 transporturi de deșeuri toxice ilegale provenite în marea lor majoritate din Germania, dar şi din Austria şi Ungaria, relatează Agerpres

Deşeurile urmau să ajungă în România sub codul de deşeu verde valorificabil, însă Garda de Mediu şi autorităţile vamale au descoperit că în paleţii respectivi, cântărind aproximativ 300 de tone, nu era ceea ce se declarase în acte.

"Au fost 16 transporturi, aproape 300 de tone de deșeuri ilegale care s-au încercat să se introducă în țară, sub codul de deșeu verde, deșeu valorificabil, dar de fapt printr-o colaborare foarte bună pe care am solicitat-o între Garda Națională de Mediu și autoritățile vamale, transporturile au fost oprite, au fost verificate și s-a văzut că, de fapt, în acei peleți nu era ceea ce era declarat în hârtii", a spus ministrul Mediului, Cristina Palmer, la Digi FM.

Deşeurile ar fi trebuit să ajungă la câțiva operatori economici români, însă ministrul a refuzat să îi nominalizeze. Afacerea ilegală cu deşeuri periculoase are ramificații în toată Europa.

Fluxul de știri
0