Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

INEDIT: cum are loc ”extracția” bicicletelor în Amsterdam (video)

© Facebook/AvtomaniaExtragerea bicicletelor din canalele orașului Amsterdam
Extragerea bicicletelor din canalele orașului Amsterdam - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cele mai interesante, dar și mai caudate, în felul său, orașe din lume este capitala Olandei, Amsterdam. În apa faimoaselor canale din Amsterdam zac atât de multe biciclete, încât autoritățile sunt nevoite să le extragă într-una, deoarece numărul lor continuă să crească.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Nimeni nu poate să numească măcar cu o doză mare de aproximație numărul de biciclete ce sunt aruncate anual în renumitele canale di Amsterdam. 

Unii aruncă bicicletele în canal pentru a scăpa de ele. Alții, la scurt  timp după ce le fură, caută să scape de ele, aruncându-le tot în apa acestor canale.

Apus de soare, bicicliști - Sputnik Moldova
Chișinăul – inamicul și asasinul bicicliștilor

Autoritățile abia de reușesc să ”extragă” aceste ”epave” cu două roți.

În acest context este de menționat faptul că orașele din Olanda se află pe locul al doilea în topul celor mai prietenoase în raport cu bicicliștii, conform Barometrului Federației Europene de Ciclism. Acestea sunt depășite doar de orașele din Danemarca.

În orașe precum Amsterdam sau Haga, 70 la sută dintre toate călătoriile sunt realizate cu bicicletele, iar 90 la sută dintre elevi ajung la ore folosind acest mijloc de transport. Ciclismul este promovat de la o vârstă fragedă în Olanda.

Fluxul de știri
0